Oči a pohyb

Proč se mé dítě nemůže dostat do sedu? Proč se mému dítěti vytvořila skolióza?
Asi vás překvapím, někdy za tím jsou oči a jejich funkčnost a propojení s tělem.
Že vaše dítě nemá dioptrie? Nevadí, jde o funkčnost zraku. Občas oko nevidí v některých směrech a tomu přizpůsobuje celé tělo. Občas je jedno oko rychlejší než druhé, tak si dítě/mozek to druhé „vypíná“ a opět se přizpůsobuje celé tělo. Občas chybí spolupráce očí.
Teď si říkám, jak pokračovat dál? Dlouhé články prý nikdo nečte a každého odrazují, ale do krátkého se zase nevejde vše k problematice.
Představte si tělo jako systém ozubených kol, které se točí určitým směrem a určitou rychlostí. Pokud jedno kolečko rychlost či směr změní, má to dopad na celý systém těchto ozubených kol. A podobně je to i s lidským organismem. Určitý komplexní pohyb se skládá z několika malých, dílčích pohybů, na kterých se podílí několik částí těla řetězově, třeba i celé tělo. A někdy dětem nějaký ten dílčí pohyb chybí, protože nemá povědomí o určité části těla nebo tu část těla (např. oči) nemá zorganizovanou a zintegrovanou.
Účastníci seminářů si sílu očí v pohybu vyzkoušeli. To, jak oči mohou pomoci pohybu, ale také i to, jak tak malý orgán, s tak malými svaly, dokáže zablokovat celý pohyb, na kterém se podílejí podstatně větší svaly. Pokud to chcete také poznat a zažít proces integrace, tak nejbližší seminář se koná v Třinci 9. 9. 2017 za dotovanou cenu 500 Kč a 300 Kč pro pečující. Zájemci, kontakt zde. Je to jeden ze dvou základních seminářů na téma práce s hrudníkem (vždy to má dopad na celé tělo). Zároveň na nějakou dobu předposlední možnost pro splnění podmínky pro navazující semináře, které se budou zabývat očima, orofaciálkou a prací s končetinami a tématem spasticity a zvýšeného napětí.

Mějte se hezky,

Iveta

PS: A o síle jazyka a jak ovlivňuje pohyb si můžeme popovídat třeba na semináři. :-)