Mosty – reference

Můj spokojený kukuč z minulého týdne naprosto vystihuje, jak skvělý týden to byl. Týden s Feldenkraisem a kraniem, náročný, ale krásný týden s Ivetkou Varmusovou a Radkem Neškrabalem, těmi nejlepšími… Ale hlavně doposud nejlepší týden za poslední čtyři roky mého „nového“ života… Dal strašně moc nejen mně, ale také mým rodičům, posunul nás všechny… Moc Ti děkujeme teto Ivetko

Pětidenní pobyt v Mostech u Jablunkova je akce, na kterou se s dětmi těšíme celý rok. Je to místo, kde má každý něco pro sebe a zároveň je s druhými – postižené dítě absolvuje intenzivní terapie, zdraví sourozenci se vyřádí s bandou dalších dětí (a ty postižené mohou ale nemusí přibrat) a prožijí si kranio. Rodiče si mohou dopřát kranio a aspoň na chvíli vypnout a nemyslet na to, jestli jejich děti zrovna něco nepotřebují. Během dne mají možnost procházek, výletů a vrací se na skvělé jídlo. Vzájemně si můžeme poradit, probrat jakékoliv téma a přitom se na nás nikdo nedívá skrz prsty. Jsme všichni na jedné lodi.
Pro mě jsou Mosty místem duševní očisty a dobití baterek…pro děti zase místem plným her a zážitků.

ahoj Ivi, X sa mi zda uplne super po minulom tyzdni v mostech diiik moc !!!!
aj lepsie stoji- neboji sa sam pri stene,pri chladnicke, pridrziava sa,ale ked pada tak to vie vyrovnat. aj fyzioterapeutka ho dnes na bobath pochvalila,ze je super,ze ziadne napnute nohy,aj ze si nakrocil pekne pri cviceni
som jej povedala ze sme boli na intenzivke kraniosakralna + feldenkrais
aj X pristup k cviceniu bol u nej lepsie, lebo vies ze X ked nemusi tak by necvicil a radsej pofrfle

Mosty….
Keď niekde sme s Filipkom na pobyte, tak sa vždy tešíme dom.
No z Mostov sa mi zakaždým nechce ísť. Vždy som smutná, že je koniec.

Som ti chcela ešte písať ale som večer nestihla…ešte raz poďakovať, že sme sa mali všetci veľmi dobre a bolo to pre nás obohacujúce vo viacerých smeroch. Sme veľmi radi, že sme poznali toľko dobrých ľudí a ďalších krásnych nevinných čistých bytostí…našich detí Ďakujem naozaj, že to všetko robíš aj keď je to určite náročné.

Jeden verbální, kdy jsme se viděli po roce, že mezitím jsem jim nemohla nabídnout termín, ale byli i na lekcích s Michelle.
B. ve školním roce tak moc chválili, že je aktivní (předtím to byla ta holčička “v koutě”, zavřená sama do sebe, tedy ona se už otevírala před Mosty, ale po nich se to zřejmě rozjelo ještě více.)

mosty byly super. manzel rikal.ze to misto bylo fakt krasne a ze uplne citil jak Katka pracovala Jsem taky rada.zes me vzala na cviceni a ze vim ze to pro deti je hodne narocne (verbální reference byla delší a těší se na další ročník)

verbální: fyzioterapeut si pochvaloval, jak je dítě se skoliozou „srovnané“, že se mu lépe hýbe hlava, ramena.

Hodně bylo těch verbálních referencí. Jen si to vše nepamatuji. :-) Závěr vždy byl, že děkují a chtějí jet opět.

Po minulém článku jsem dostala spoustu žádostí o pobyt na Mostech. Tento pobyt je součást takového toho “léčebného” procesu dětí, které se u mně učí. Ta má vize je, aby celá rodina nějak na sobě pracovala a vlastně dohromady s dalšími rodinami se tato práce posiluje. Není v mých možnostech dopřát tento pobyt ani všem v mé praxi. Vždy to vybírám dle potřeb dětí.

Možná do budoucna vytvořím a zajistím více takových pobytů. Cítím, že by to bylo prospěšné. V tomto okamžiku jsou to tedy jen ty dva turnusy pro mé žáčky a studenty. (MBS Feldenkrais metoda je učení pohybem, proto nemám pacienty a klienty)