O seminářích pro nejen rodiče dětí s postižením

Jsem maminka dítěte s postižením. Vzhledem k tomu, že jeho stav byl u porodu ten nejtěžší a dítě bylo narozeno mrtvě a dlouho bylo oživováno (AS 0-0-0-4), tak jsem musela hledat vlastní cesty, jak dítěti pomoci. Statistiky hovořily jasně a nikdo s takovým stavem neměl zkušenosti a standardně nabízená rehabilitace neměla výsledky, občas nebyla ani vhodná.
Začala jsem pokračovat ve studiu těla (vždy mě zajímalo a měla jsem za sebou různé kurzy), načetla jsem spoustu příběhů dětí s postižením a jejich pokroky či nepokroky, načetla jsem spoustu metod a přístupů, abych se dobrala podstaty fungování lidského organismu, aby se mi ukázalo, proč někdy dětí „stojí“ ve svém vývoji, přestože kapacitu mají.

To mě přivedlo nejen k MBS Feldenkraisově metodě, ale ta se mnou nejvíce rezonovala a ukázala se pro mé dítě jako nejlepší. MBS FM se dá použít jako hlavní metoda, ale také jako doplňková. Mám z praxe ověřeno a fyzioterapeuty potvrzeno, že děti lépe reagují na jejich práci, takže celá rehabilitace je efektivnější.

Sama na sobě jsem poznala, jak se principy MBS Feldenkraisovy metody krásně prolínají do běžného života a jak nemusíme žít jen v kolečku terapií a toho, že zase musíme něco odcvičit. NERVOVÁ SOUSTAVA je s námi i s dítětem stále a jen používání těchto principů nám pomůže zlepšit stav našeho dítěte.

Proto jsem vytvořila cyklus seminářů, protože jsem věděla, že vlastní prožitek rodiče má velký vliv na dítě. Občas si to rodiče ani neuvědomují, jak se změnili. Některé maminky po absolvování semináře začaly vnímat své dítě jinak, začaly vidět věci, které předtím neviděly a tak mohly dál ty malé, ale významné změny, u dítěte rozvíjet. Pochopily, že opravdu jde o nervovou soustavu a dokázaly hodně změnit a to jen po jednom semináři. Netýká se to všech, protože někdo potřebuje více času a není jen tak jednoduché vymazat z mozku zastaralý program, že jen tvrdou prací, potem a slzami se dosahuje výsledků.
Velmi mě těší, že většině se povedlo tento náhled změnit a vidí, kolik změn v převýchově nervového systému mohou udělat oni sami.
Pro reference ze seminářů můžete kouknout do rubriky Reference nahoře v menu nebo kliknout zde
Jedna reference je publikovaná jako celý článek zde.

MBS FM semináře doplňuji o další informace a souvislosti, často opomíjené a přitom velmi důležité. O Cyklu seminářů si můžete přečíst zde.
Pokud vás zaujala tato metoda a chcete se o ní dozvědět více, pak se níže můžete podívat na plánovaná místa a data konání. Tentokrát budeme probírat hrudník a dýchání a souvislosti na zbytek těla.
Brno 27. 5. 2017
Praha 10. 6. 2017
Brno 27. 5. 2017
Praha 10. 6. 2017